Vyprážané mäsové guľôčky

  autor   2056x

Suroviny:

400 g pomletého mastného bravčového mäsa
2 lyžice dezertného vína
4 lyžice sójovej omáčky
1 cibuľa
maizena (alebo hladká múka) podľa potreby
olej na vyprážanie
1 lyžica práškového cukru
na hrot noža pálivej mletej červenej papriky
1 lyžica mletého ďumbieru
na hrot noža mletého čierneho korenia.

Postup:

Bravčové mäso pomelieme najemno a premiešame so sójovou omáčkou a s dezertným vínom. Potom pridáme cukor, pálivú mletú červenú papriku, mletý ďumbier a cibuľu nakrájanú nadrobno (nesolíme, lebo slanú chuť zmesi dodá sójová omáčka). Z dobre premiešanej zmesi sformujeme malé guľôčky, ktoré okoreníme mletým čiernym korením a obalíme múkou alebo maizenou. V hlbokej panvici alebo v hrnci rozpálime olej a guľôčky v ňom zo všetkých strán rýchlo opečieme. Najlepšie ich vypražíme vo fritovacom hrnci. Aby guľôčky boli chrumkavé, košíkom častejšie potrasieme.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus