Vyprážané ostriež

  autor   2548x

Suroviny:

8 stredne veľkých ostriežov
pár kvapiek worcestrovej omáčky
šťava z 2 citrónov
mleté čierne korenie
soľ. Cesto: 200 g múky
2 žĺtky
2 bielky
250 ml bieleho vína
2 strúčiky cesnaku
šťava z 2 citrónov
tuk na vyprážanie
zväzok zelenej petržlenovej vňate
1 čajová lyžička soli.

Postup:

Kuchynsky upravené ostriež umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a marinujeme citrónovou šťavou a worchestrovou omáčkou. Vo vhodnej nádobe vymiešame múku s bielym vínom a so žĺtkami dohladka. Pridáme cesnak rozotretý so soľou a zelenú petržlenovú vňať nasekanú nadrobno. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a opatrne ho zamiešame do cestíčka. Ryby namočíme do cestíčka a vypražíme vo väčšom množstve tuku dozlata. Pokvapkáme citrónovou šťavou a podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus