Vyprážané ovocie

  autor   2893x

Suroviny:

1000 ml zaváraného ovocia (marhule
broskyne
ananás
jablká)
olej na vyprážanie. Cestíčko: 150 g hladkej múky
2 vajcia
150 ml bieleho vína.

Postup:

Cestíčko: Múku, žĺtky a víno spolu vyšľaháme na hustejšie cesto, ktoré necháme aspoň 30 minút odpočívať. Pred použitím vmiešame do cesta z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Zavárané ovocie necháme dobre odkvapkať, potom ho namáčame v pripravenom cestíčku a vyprážame na oleji. Na vyprážané ovocie nastriekame šľahačku alebo ho polejeme čokoládovým, prípadne citrónovým krémom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus