Vyprážané patizóny

  autor   3249x

Suroviny:

600 g patizónov
2 vajcia
2 lyžice mlieka
citrónová šťava
tatárska omáčka
hladká múka
strúhanka
masť na vyprážanie
1 lyžica vegety
soľ.

Postup:

Pomleté patizóny olúpeme a nakrájame na rezne (hrubé asi 1,5 cm). Z patizónových rezňov odstránime jadrovníky, pokvapkáme ich citrónovou šťavou. Osolíme a posypeme vegetou a necháme odstáť na 2 hodiny. Obalíme ich múkou, vajciami rozšľahanými s mliekom a so soľou, preosiatou strúhankou a vypražíme v rozpálenej masti na miernom ohni z oboch strán domäkka. Pred obaľovaním môžme patizónové rezne krátko povariť v osolenej vode. Podávame s hranolkami a tatárskou omáčkou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus