Vyprážaný karfiol so syrom

  autor   2806x

Suroviny:

1 veľký karfiol (2 menšie)
150 g ementálu
2 vajcia
2 lyžice bieleho vína
tuk na vyprážanie
citrónová šťava
soľ.

Postup:

Karfiol očistíme, dáme do vriacej vody a varíme asi 5 až 7 minút. Vyberieme a necháme odkvapkať. Vychladnutý karfiol rozoberieme na ružičky, pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme polovicou nastrúhaného syra. Potom karfiol obalíme vajciami, ktoré sme rozšľahali s druhou polovicou syra, preosiatou strúhankou a vínom. Vyprážame pomaly v rozpálenom tuku dočervena. Podávame so zemiakovými hranolkami, tatárskou omáčkou a kyslými uhorkami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus