Vyprážaný pór

  autor   2646x

Suroviny:

600 g póru
cesto na omeletu
tuk
citrónová šťava.

Postup:

Pripravíme hustú vajcovú omáčku alebo cesto na omeletu. Bielu časť póru nakrájame na kúsky dlhé 10 cm, podusíme v malom množstve slanej vody a precedíme. Kúsky póru namočíme do hustého cesta na omeletu a vypražíme. Pór musí v tuku plávať. Hotový pór polejeme citrónovou šťavou. Takto pripravený pór podávame ako prílohu k pečenému mäsu. Vychladnutý pór poliaty majonézou a štipľavou omáčkou, môžme podávať na večeru ako samostatné jedlo.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus