Vyprážaný teľací rezeň

  autor   2223x

Suroviny:

350 g teľacieho mäsa bez kostí
1 vajce
80 ml mlieka
45 g hladkej múky
100 g strúhanej žmle
100 g stužného pokrmového tuku
soľ.

Postup:

Očistené rezne naklepeme, okrajové blany narežme, aby sa pri vyprážaní neskrútili, posolíme, obalíme v múke, vo vajciach, ktoré sme rozšľahali v mlieku a v suchej preosiatej strúhanke. Hneď po obalení ich vkladáme do dobre rozpáleného tuku a obidve strany vypražíme dozlata. Podávame s hranolkami alebo s ryžou. Obložíme kúskami papriky alebo paradajky.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus