Wonton s plnkou z bravčového mäsa a kreviet

  autor   2000x

Suroviny:

170 g chudého bravčového mäsa
170 g olúpaných kreviet nakrájaných nadrobno
40 až 50 wonton
1 lyžica sójovej omáčky
1 a pol čajovej lyžičky ryžového vína alebo suchého sherry
3 najemno nasekané jarné cibuľky
1 a pol čajovej lyžičky kukuričného škrobu zmiešaného s 2 lyžicami vody
2 lyžice hladkej múky zmiešanej s trochou studenej vody na hladkú kašu
pol lyžičky mletého bieleho korenia
pol lyžičky soli.

Postup:

Bravčové mäso pražíme na 2 lyžiciach oleja, až stratí svoju ružovú farbu. Pridáme krevety a cibuľu a pražíme ich asi 4 minúty. Pridáme čierne korenie, sójovú omáčku a víno. Osolíme a za stáleho miešania pražíme asi 2 minúty. Pridáme rozmiešaný kukuričný škrob a miešame na miernom ohni do zhustnutia. Pred plnením wonton necháme vychladnúť. Plnku rozdelíme na 40 až 50 rovnakých dielov. Vezmeme wonton taštičku, okraje navlhčíme kašou z múky a vody. Porciu plnky položíme do stredu taštičky a okraje spojíme tak, aby vznikol úhľadný okrúhly, trojhranný alebo iný tvar podľa nášho žlania. Po vytvorení všetkých wonton ich fritujeme, až sú chrumkavé a zlaté. Fritujeme ich v troch alebo aj viacerých várkach. Pred podávaním ich necháme dobre odkvapkať na obrúsku.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus