Z teľacej hrude odstránime kosti, rýchlo ju umyjeme

  autor   1798x

Suroviny:

600 g vykostenej teľacej hrude
120 g mletého mäsa
100 ml sladkej šľahačkovej smotany
1 vajce
2 lyžice masla
100 ml mlieka
100 ml vína
1 malá konzerva šampiňónov
1 cibuľa
1 žmľa
100 ml vývaru
zelená petržlenová vňať
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Do mäsa urobíme otvor. Žemľu namočíme do mlieka. Zmiešame mleté mäso s nakrájanou cibuľou, udusenými hubami, vajcom a vyžmýkanou žmľou. Pridáme zelenú petržlenovú vňať nasekanú nadrobno, posolíme a okoreníme. Otvor naplníme, zašijeme alebo zopneme ihlicami. Mäso potom potrieme mletým čiernym korením, soľou a mletou červenou paprikou. Dáme ho do pekáča a polejeme rozpusteným maslom. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 90 minút. Občas pridáme horúci vývar a mäso polejeme šťavou. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zlejeme a mäso ešte necháme vo vypnutej rúre asi 10 minút. Smotanu vyšľaháme do polotuha a pridáme do omáčky. Mäso nakrájame a podávame s omáčkou. Podávame so zeleninou (zelená fazuľka, hrášok, mrkva).

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus