Zagorský tekvicový závin

  autor   1301x

Suroviny:

Cesto: 500 g múky
1 vajce
2 lyžice oleja
50 g masla
voda
1 čajová lyžička soli. Plnka: 200 ml kyslej smotany
3 vajcia
4 lyžice kukuričnej múky
500 g tvarohu
300 g nastrúhanej tekvice. Poleva: 200 ml kyslej smotany
1 vajce.

Postup:

Tekvicu nastrúhame, osolíme a pol hodiny necháme stáť. Šťavu, ktorá vytečie, zlejeme a tekvicu zmiešame s tvarohom, kyslou smotanou, vajciami a kukuričnou múkou. Do preosiatej múky pridáme vajce, olej a soľ. Prilejeme trochu vody a vypracujeme cesto. Zamiesené cesto natenko vyvaľkáme. Potrieme ho plnkou a zvinieme. Závin dáme na plech vymastený maslom, navrch rozhodíme niekoľko kúskov masla a pri teplote 180 oC pečieme asi 10 minút. Vyberieme, polejeme zmesou zo žĺtka a kyslej smotany a upečieme do zlatohneda. Závin podávame teplý.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus