Záhradné plnené papriky

  autor   2318x

Suroviny:

4 veľké zeleninové papriky
4 lyžice paradajkového pretlaku
1 cibuľa
2 lyžice masti
30 g hladkej múky
mäsový vývar
2 klinčeky
1 čajová lyžička cukru
celé nové korenie
mleté čierne korenie
soľ. Plnka: 100 g hovädzieho mäsa
100 g bravčového mäsa
100 g udusenej ryž
100 g mrkvy
50 g petržlenu
1 lyžica oleja
oregano
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Papriky zbavíme jadrovníkov a naplníme pripravenou plnkou. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme v rozpálenej masti. Pridáme paradajkový pretlak, mäsový vývar, celé a mleté korenie, soľ, klinčeky a zahustíme múkou. Osladíme a dobre premiešame. Naplnené papriky vložíme do omáčky a udusíme domäkka. Plnka: Obidva druhy mäsa pomelieme, osolíme a okoreníme. Primiešame na kocky nakrájanú mrkvu a očistený zeler. Pridáme olej a udusenú ryžu. Premiešame a dochutíme oreganom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus