Záhradnícky rezeň

  autor   3461x

Suroviny:

600 g bravčového stehna
80 g oleja
3 lyžice hladkej múky
vývar
1 mrkva
1 petržlen
kúsok zeleru
2 čajové lyžičky masla
soľ.

Postup:

Z mäsa narežme rezne, mierne ich naklepeme, okraje narežme, aby sa neskrútili, osolíme a rýchlo opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán. Potom rezne vyberieme, výpek zaprášime hladkou múkou, zalejeme vývarom (bujónom z kocky) a necháme prevariť. Očistenú umytú a nakrájanú zeleninu udusíme vopred na masle. Takto upravenú zeleninu dáme navrch každého rezňa. Podávame s varenými zemiakmi alebo s dusenou ryžou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus