Záhrebská torta

  autor   2938x

Suroviny:

Cesto: 9 vajec
180 g masla
160 g čokolády na varenie
180 g mandlí
50 ml rumu
2 lyžice strúhanky
180 g práškového cukru. Plnka: 5 vajec
180 g masla
160 g čokolády na varenie
40 g lieskových orechov
1 lyžica múky
180 g práškového cukru
1 balíček vanilkového cukru. Poleva: 140 g čokolády na varenie
160 g práškového cukru
100 ml vody.

Postup:

Maslo s cukrom vymiešame do peny. Potom ho zmiešame s roztopenou čokoládou. Za stáleho miešania postupne pridávame žĺtky. Mandle necháme prejsť varom, olúpeme, pomelieme, strúhanku navlhčíme rumom a oboje pridáme k mase. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a vmiešame do masy. Dobre premiešame, rozdelíme na 4 časti a každú pečieme osobitne v mierne vyhriatej rúre 15 až 20 minút. Pripravíme si plnku. Vajcia, cukor, múku a vanilkový cukor vymiešame do peny a vo vodnom kúpeli za stáleho miešania uvaríme krém, ktorý necháme vychladnúť. Vymiešame maslo, roztopenú čokoládu a opražné pomleté lieskové orechy. Zmes vmiešame do krému. Každú vrstvu torty potrieme plnkou a tortu zvonka ozdobíme polevou. Poleva: Vodu s cukrom necháme zovrieť, pridáme nastrúhanú čokoládu a dobre premiešame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus