Zajac na dalmátsky spôsob

  autor   4571x

Suroviny:

1 zajac
100 g slaniny
100 ml oleja
200 ml bieleho vína
2 mrkvy
1 malá cibuľa
5 strúčikov cesnaku
1 list šalvie
3 bobkové listy
1 byľ rozmarínu
2 citróny
1 viazanička petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Očisteného zajaca necháme cez noc odležať v marináde. Na druhý deň ho vyberieme, umyjeme, prešpikujeme cesnakom a obalíme plátkami slaniny. Zajaca osolíme, dáme na pekáč a polejeme olejom. Pridáme bobkové listy, rozmarín, šalviu, celé čierne korenie, cibuľu a mrkvu nasekanú nadrobno. Pekáč vložíme do rúry a pri teplote 180 oC pečieme 1 hodinu. Medzitým si pripravíme omáčku. Na jej prípravu použijeme trochu oleja, najemno nasekanú petržlenovú vňať a šťavu z 2 citrónov. Napoly upečeného zajaca rozkrojíme na štvrťky a zalejeme omáčkou. Potom ho upečieme domäkka, pričom ho podľa potreby podlievame vínom. Pečeného zajaca podávame s prepasírovanou omáčkou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus