Zajac na murský spôsob

  autor   3270x

Suroviny:

2400 g zajačieho mäsa
100 ml kyslej smotany
200 g mrkvy
2 petržleny
1 zeler
1 cibuľa
1 citrón
1 lyžica múky
1 čajová lyžička horčice
1 čajová lyžička cukru.

Postup:

Zajaca necháme cez noc ponoreného v marináde. Na druhý deň ho umyjeme, nakrájame na menšie kusy, osolíme a opečieme na masle. Keď mäso zhnedne, vyberieme ho a odložíme na predhriaty tanier. Na masle po opekaní speníme najemno nakrájanú cibuľu. K cibuli pridáme koreňovú zeleninu nakrájanú na kolieska. Všetko osolíme, okoreníme a ochutíme horčicou, cukrom a citrónovou šťavou. Pridáme mäso, zaprášime a udusíme domäkka. Počas dusenia ho podľa potreby podlievame mäsovým vývarom alebo teplou vodou. Šťavu pretrieme cez sitko, prilejeme víno a krátko povaríme. Odložíme z ohňa a vmiešame kyslú smotanu. Zajačie mäso upravené na mise polejeme omáčkou a ihneď podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus