Zajačí chrbát s hroznom

  autor   2555x

Suroviny:

800 g zajačieho chrbta
1 lyžica masla
300 ml červeného vína
100 g hrozna
1 karotka
1 malý kúsok zeleru
pol póru
1 malá cibuľa
1 šalotka
6 borievok
2 lyžice červeného vínneho octu
1 bobkový list
8 celých zrniek čierneho korenia
2 vetvičky rozmarínu
1 lyžica škrobovej múčky
pol čajovej lyžičky paradajkového pretlaku
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso smerom od chrbtice uvoľníme od kosti, ale odrežme iba do polovice. Po oboch stranách zasunieme vetvičku rozmarínu. Vložíme do misy. Zeleninu a cibuľu na marinádu olúpeme alebo očistíme, umyjeme a nakrájame nadrobno. Zmiešame s roztlačenými borievkami, bobkovým listom, zrnkami korenia, octom a červeným vínom a nalejeme na mäso. Prikryjeme fóliou a 24 hodín necháme odpočívať v chladničke. Opekaciu nádobu zohrievame 4 minúty pri výkone 600 W. Mäso vyberieme z marinády a osušíme kuchynským papierom. V opekacej nádobe rozpustíme maslo. Do nádoby dáme zajačí chrbát mäsovou stranou dolu. Opekáme 4 minúty pri výkone 600 W. V polovici mäso prevrátime a hotové vyberieme. Šalotku olúpeme a nasekáme. V horúcej nádobe podusíme hrozno a šalotku 2 minúty pri výkone 600 W. Pridáme paradajkový pretlak. Škrob rozmiešame s polovicou marinády a dáme do nádoby. Varíme prikryté 3 minúty pri výkone 500 W. Mäso vyberieme a zavinieme do alobalu, aby nevychladlo. Omáčku precedíme, ochutíme a podávame s mäsom zvlášť. Podávame s haluškami, gaštanovým pyré alebo ružičkovým kelom. Tip: Omáčku môžme zjemniť 1 až 2 lyžicami smotany. Mäso oddeľujeme opatrne od kosti opakom lyžice a nožom jemne došikma narezávame na plátky asi 2 cm hrubé.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus