200 g šunky
150 g zeleru
40 g tvrdého syra
2 paradajky
30 g tuku
1 pór
250 g zemiakov
oregano
mleté čierne korenie
soľ.
Zemiaky dáme uvariť v šupke. Šunku nakrájame na tenké rezance, zeler očistíme, nakrájame na tenké plátky, uvaríme v osolenej vode domäkka, precedíme a necháme odkvapkať. V rozpálenom tuku opražíme na kolieska nakrájaný pór, pridáme šunku a uvarený zeler. Opražíme a striedavo s plátkami uvarených olúpaných zemiakov naukladáme do ohňovzdornej misy. Každú vrstvu osolíme, okoreníme, navrch dáme plátky paradajok a posypeme syrom a oreganom. Zapečieme vo vyhriatej rúre.
Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.