Zapečené baklažány na balkánsky spôsob

  autor   2340x

Suroviny:

3 stredne veľké baklažány
4 paradajky
200 g ryž
100 ml bieleho jogurtu
2 lyžice oleja
2 strúčiky cesnaku
bazalka
mäsový vývar
1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Baklažány olúpeme, nakrájame na kolieska, osolíme a necháme postáť. Potom ich osušíme a opražíme v rozpálenom oleji. Pridáme olúpané a nakrájané paradajky, bazalku, rozotretý cesnak, zelenú petržlenovú vňať, mleté korenie a soľ. Všetko podlejeme mäsovým vývarom a dusíme asi 15 minút. Napokon premiešame s udusenou ryžou. Zmes dáme do vymastenej ohňovzdornej misy, polejeme bielym jogurtom a zapečieme vo vyhriatej rúre.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus