Zapečené fliačky s údeným mäsom

  autor   3282x

Suroviny:

250 g údeného mäsa
3 vajcia
100 ml smotany
500 g hrubej múky
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Z múky, 1 vajca, soli a z 200 ml vody vypracujeme tuhšie cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske. Necháme ho oschnúť. Oschnuté cesto nakrájame najprv na pásiky a potom na štvorčeky - fliačky vo veľkosti asi 1 x 1 cm. Fliačky uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody pri občasnom miešaní, aby sa neprichytili na dno hrnca. Uvarené fliačky vyberieme dierkovanou varechou (alebo precedíme), polejeme roztopenou masťou, premiešame s uvareným údeným mäsom, ktoré sme nadrobno nakrájali. Všetko poukladáme do vymastenej ohňovzdornej misy. Zvyšné vajcia rozmiešame v smotane, pridáme soľ a korenie, nalejeme na fliačky a zapečieme vo vyhriatej rúre. Podávame s čerstvým bielym pečivom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus