Zapečené huby so zemiakmi

  autor   2871x

Suroviny:

5 – 6 zemiakov
200 g suchohríbov
cibuľa
mleté čierne korenie
olej
2 vajcia
80 g strúhaného tvrdého syra
PL kyslej smotany
100 ml sladkej smotany
nasekaná petržlenová vňať

Postup:

V šupke uvarené zemiaky necháme vychladnúť. Potom ich olúpeme a pokrájame na kolieska. Tvrdý syr nahrubo nastrúhame. Polovicu zemiakov uložíme do vymastenej zapekacej misy, posolíme a posypeme 20 g nastrúhaného syra. Nadrobno pokrájanú cibuľu urestujeme na oleji. Pridáme očistené, pokrájané suchohríby, posolíme a krátko podusíme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Na zemiaky v zapekacej mise dáme podusené suchohríby s cibuľou a zasypeme ich 30 g strúhaného syra. Zvyšné zemiaky rozložíme na hubovú masu. Posolíme, okoreníme a zalejeme zmesou z rozšľahaných vajec, kyslej smotany, zo sladkej smotany, z petržlenovej vňate, zo zvyšného syra, soli a z mletého čierneho korenia. Pečieme asi 40 - 50 minút pri teplote 180 °C.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus