Zapečené knedličky

  autor   2625x

Suroviny:

750 ml mlieka
200 g krupice
50 g masla
2 žĺtky.
Ďalej: 500 ml mlieka
100 g nastrúhaného parmezánu
60 g masla
50 g múky
na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška
mleté čierne korenie
1 čajová lyžička soli.

Postup:

Mlieko s maslom privedieme do varu, primiešame krupicu a na miernom ohni za stáleho miešania povaríme asi 15 minút. Odstavíme, opatrne primiešame žĺtky a necháme vychladnúť. Na pomúčenej pracovnej doske sformujeme do tvaru valca. Nakrájame na plátky hrubé 2 až 3 cm. Ohňovzdornú misu vymastíme maslom a navrstvíme do nej knedličky. Maslo roztopíme v hrnci a metličkou zašľaháme múku. Zalejeme mliekom a uvaríme omáčku. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Bešamelovú omáčku nalejeme na knedličky. Posypeme nastrúhaným parmezánom. Zapečieme v rúre predhriatej na 180 oC asi 15 minút.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus