Zapečené patizóny s ryžou

  autor   3089x

Suroviny:

600 g patizónov
150 g šampiňónov
5 olúpaných paradajok
5 paprík
150 g ryž
2 veľké cibule
2 strúčiky cesnaku
olej
petržlenová vňať
tymian
soľ.

Postup:

Patizóny olúpeme a veľké semená odstránime. Cibuľu, papriku a patizóny nakrájame na malé kocky. Na troche oleja speníme cibuľu, pridáme patizóny a papriku a spolu podusíme asi 30 minút, kým patizóny nezmäknú. Umyté čerstvé šampiňóny nakrájame na plátky a dusíme na oleji asi 10 minút. Ryžu dôkladne prepláchneme a sparíme v miske s vriacou vodou. Necháme ju v nej aspoň 10 minút pôsobiť. Mäkkú zeleninu a šampiňóny spolu zmiešame, pridáme sparenú ryžu, soľ, prelisovaný cesnak, tymian a nakrájanú petržlenovú vňať. Všetko dobre premiešame. Umyté paradajky sparíme vriacou vodou. Olúpeme ich a nakrájame na kolieska. Pekáč vymastíme a naplníme pripravenou zmesou, na ktorú husto poukladáme kolieska paradajok. Zapekáme v rúre asi 30 minút.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus