Zapečené špagety na milánsky spôsob

  autor   2148x

Suroviny:

400 g špagiet
150 g čerstvých húb
100 ml smotany
3 vajcia
1 cibuľa
2 lyžice oleja
mletá rasca
1 lyžica nadrobno nakrájanej zelenej petržlenovej vňate
nastrúhaný muškátový oriešok
soľ.

Postup:

Špagety uvaríme v slanej vode, precedíme a necháme odkvapkať. V rozpálenom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistené a nakrájané čerstvé huby, mletú rascu a udusíme domäkka. Udusené huby premiešame s uvarenými špagetami, s nadrobno nakrájanou šunkou a vložíme do vymastenej ohňovzdornej misy. Posypeme strúhaným syrom a zalejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali žĺtky. Dochutíme muškátovým orieškom, petržlenovou vňaťou a navrch rozotrieme tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Zapečieme vo vyhriatej rúre.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus