Zapečené teľacie rezne

  autor   1907x

Suroviny:

4 teľacie rezne
100 g šunky
4 až 6 kúskov špargle (alebo zaváranej zelenej fazule)
120 ml kyslej smotany
1 lyžica smotany na šľahanie
2 lyžice strúhaného parmezánu
biele víno
maslo
200 g cestovín (rezance alebo špagety)
2 paradajky
sušená bazalka
1 lyžica horčice
petržlenová vňať
bujón
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Rezne rovnomerne naklepeme, špargľu očistíme a vo vriacej, osolenej vode uvaríme domäkka. Potom ju zlejeme a nakrájame na kúsky. Paradajky zalejeme horúcou vodou, necháme chvíľu postáť, zlejeme, olúpeme, narežme na osminky a vyberieme jadrovník. Polovicu množstva šunky nakrájame na tenké pásiky. Rezne osolíme, okoreníme, z každej strany opečieme na masle a položíme na plech. Výpek rozriedime vínom, pridáme polovicu polievkového bujónu a rozmiešanú smotanu. Premiešame a necháme zovrieť. Ochutíme soľou, korením, krátko pred podávaním primiešame trochu bazalky a nasekanej petržlenovej vňate. Zjemníme jednou lyžicou smotany na šľahanie. Rezne obložíme kúskami špargle, paradajkami, šunkou a posypeme nastrúhaným parmezánom. Pridáme kúsky chladného masla a pri vysokej teplote zapečieme v rúre. Cestoviny uvaríme v osolenej vode, zlejeme, premiešame s maslom a podávame s rezňami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus