Zapečené zemiaky s hubami a pražnicou

  autor   2590x

Suroviny:

750 g zemiakov
4 vajcia
400 g húb (šampiňóny alebo hliva ustricová)
2 paradajky
2 cibule
1 lyžica masti
mletá rasca
1 lyžica nadrobno nasekanej petržlenovej vňate
soľ.

Postup:

Umyté zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a nakrájame na kolieska. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme v rozpálenej masti, pridáme očistené huby, mletú rascu a soľ. Prikryjeme a dusíme domäkka. Do ohňovzdornej misy striedavo naukladáme vrstvy zemiakov, udusených húb a nakrájaných paradajok. Z masla, vajec a petržlenovej vňate urobíme riedku pražnicu, ktorú rozvrstvíme na zemiaky s hubami. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 25 až 30 minút

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus