Zapečené zemiaky

  autor   4898x

Suroviny:

750 g zemiakov
150 g šunky
100 g údeného syra
50 g údenej slaniny
100 ml smotany
4 paradajky
2 vajcia
2 strúčiky cesnaku
tuk na vymastenie misy
1 lyžička nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
soľ.

Postup:

Zemiaky uvaríme v šupke, precedíme, olúpeme a nakrájame na plátky (osminky). Šunku nakrájame na hrubšie rezance, paradajky sparíme vriacou vodou, olúpeme, očistíme a rozštvrtíme. Slaninu nakrájame na malé kocky a opražíme. Všetko spolu premiešame, posolíme a dáme do vymastenej ohňovzdornej misy. Zalejeme vajciami, ktoré sme rozšľahali s rozotretým cesnakom, smotanou, zelenou petržlenovou vňaťou a nastrúhaným syrom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 25 až 30 minút.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus