100 g ementálu
30 g údenej slaniny
2 lyžice lahôdkovej smotany
2 žĺtky
100 ml mlieka
2 hlávky šalátu
30 tuku
strúhanka
soľ.
Šalát rozoberieme
umyjeme a nakrájame na tenké rezance. Časť nasypeme do vymastenej ohňovzdornej misy. Vrch posypeme trochou nakrájanej údenej slaniny a trochou nastrúhaného syra. Opäť dáme vrstvu šalátu
slaniny a syra. Tak to striedame
až kým nenaplníme celú misu. Žĺtky rozmiešame s mliekom a so soľou. Zalejeme šalát
posypeme strúhankou a zapečieme vo vyhriatej rúre. Nakoniec pokvapkáme kyslou smotanou. Podávame ako predjedlo.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.