Zapečený karfiol so syrom

  autor   4696x

Suroviny:

1 menší karfiol
50 g údeného syra
tatárska omáčka
2 lyžice kečupu
2 mladé cibuľky
pažítka
soľ.

Postup:

Karfiol očistíme, vložíme do studenej osolenej vody, prikryjeme a varíme 5 až 7 minút. Uvarený karfiol precedíme, necháme odkvapkať, rozoberieme na malé ružičky, uložíme do ohňovzdornej misy, pokvapkáme kečupom a posypeme mladou, nadrobno nasekanou cibuľou a nastrúhaným syrom. Dáme do vyhriatej rúry a zapekáme, kým sa neroztopí syr. Podávame s tatárskou omáčkou a nakrájanou pažítkou. Tip: Namiesto tatárskej omáčky môžme posypať karfiol opražnou strúhankou a pokvapkať roztopeným maslom. Namiesto pažítky môžme použiť posekaný kôpor.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus