Zapečený zelený hrášok s mäsom

  autor   1852x

Suroviny:

300 g bravčového pleca
2 vajcia
50 g syra
250 ml mlieka
300 g zeleného hrášku
200 g ryž
50 g oleja
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ. xN

Postup:

Umytú precedenú ryžu mierne opečieme na oleji, zalejeme vriacou osolenou vodou a udusíme skoro domäkka. Hrášok udusíme osobitne. Bravčové mäso pomelieme, pridáme udusený hrášok, premiešame s ryžou a s nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou, preložíme na pekáč, zalejeme v mlieku rozšľahaným vajciami a mletým čiernym korením. Povrch posypeme nastrúhaným syrom a v rúre zapečieme. Podávame so zeleninovým šalátom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus