Zapečený zeler

  autor   2843x

Suroviny:

400 g zeleru
50 g údenej slaniny
4 vajcia
100 ml mlieka
50 g údeného syra
citrónová šťava
2 lyžice strúhanky
1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
soľ.

Postup:

Očistený zeler nastrúhame na hrubšom strúhadle, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a premiešame s petržlenovou vňaťou. Slaninu nakrájame na malé kúsky a rozpražíme. Pridáme zeler, zalejeme vajciami, ktoré sme rozšľahali s mliekom a so soľou, posypeme strúhankou a nastrúhaným údeným syrom. Vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme. Podávame s čerstvým bielym pečivom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus