Zapekaná plnená kapusta

  autor   2875x

Suroviny:

400 g bravčového mäsa
1 kapusta
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice mletej červenej papriky
rasca
masť
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Kapustu rozoberieme, listy sparíme vriacou vodou a vyložíme nimi (jednou vrstvou) vymastenú bábovkovú formu. Potrieme mäsovou zmesou a opäť preložíme listami, až kým sa forma nenaplní. Navrch uložíme 2 až 3 vrstvy listov, prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre asi 1 hodinu. Príprava mäsovej zmesi: Mäso nakrájame na menšie kocky a premiešame s rozotretým cesnakom. Osolíme, necháme odstáť a pomelieme. Pridáme mletú červenú papriku, korenie a drvenú rascu. Nakrájanú cibuľku speníme na rozpálenej masti a mäsovú zmes preddusíme.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus