Zapekaná zelená fazuľka s mäsom

  autor   2233x

Suroviny:

300 g teľacieho mäsa
400 g zelenej fazuľky
100 g ementálu
100 ml smotany
2 vajcia
2 paradajky
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
mäsový vývar
1 lyžica masti na vymastenie pekáča
bazalka
mletý muškátový kvet
soľ.

Postup:

Umyté mäso osolíme, potrieme rozotretým cesnakom, posypeme mletým muškátovým kvetom, dáme do vymasteného pekáča, obložíme cibuľou, ktorú sme nakrájali na kolieska. Podlejeme vývarom a domäkka upečieme. Mäso necháme vychladnúť a potom ho pomelieme spolu s upečenou cibuľou. Zelenú fazuľku očistíme, nakrájame, uvaríme v osolenej vode a dáme do vymastenej ohňovzdornej misy. Navrch uložíme na plátky nakrájané paradajky, zalejeme vajciami, ktoré sme rozšľahali s nastrúhaným ementálom a so smotanou. Posypeme bazalkou a zapečieme vo vyhriatej rúre. Podávame s varenými zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus