Zapekané chipsy so salámou a zeleninou

  autor   2292x

Suroviny:

1 konzerva červených fazúľ
1 červená a 1 zelená paprika
1 cibuľa
200 g salámy (šunky)
100 g chipsov (zemiakových lupienkov)
3 lyžice strúhaného syra (Eidam)
100 g nátierkového syra (Lunex)
100 g kyslej smotany
pažítka
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Konzervovanú fazuľu zlejeme a prepláchneme pod tečúcou vodou. Necháme odkvapkať. Papriky prerežme na 4 časti, očistíme a umyjeme. Nakrájame na rezance. Cibuľu olúpeme a nakrájame. Salámu nakrájame na menšie plátky. Rozohrejeme gril, prípadne rúru, na najvyššiu teplotu. Chipsy spolu s ostatnými prísadami vložíme do vymastenej ohňovzdornej misy a posypeme strúhaným syrom. Na spodnej polohe mriežky zapekáme desať minút. Nátierkový syr hladko vymiešame s kyslou smotanou, ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Nakoniec vmiešame nakrájanú pažítku. Podávame ako prílohu k pečeným chipsom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus