Zapekané paradajky s teľacím mäsom a jablkami

  autor   1857x

Suroviny:

300 g paradajok
250 g teľacieho mäsa
100 ml kyslej smotany
1 vajce
30 g údeného syra
4 jablká
hladká múka
2 cibule
1 lyžica masti na vymastenie misy
1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Paradajky nakrájame na plátky, osolíme, obalíme múkou a vložíme do vymastenej ohňovzdornej misy. Posypeme uvareným mäsom, ktoré sme nadrobno nakrájali. Okoreníme a posypeme očistenými nastrúhanými jablkami, nadrobno nakrájanou a nasekanou cibuľou a petržlenovou vňaťou. Všetko zalejeme vajcom, ktoré sme rozšľahali s nastrúhaným syrom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 25 minút. Hotové pokvapkáme kyslou omáčkou. Podávame s varenými zemiakmi posypanými petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus