Zapekané zemiaky so zelerom a syrom

  autor   2405x

Suroviny:

800 g podľa možností rovnako veľkých zemiakov
100 g zeleru
20 g masla
štipka muškátového oriešku
30 až 40 g tvrdého syra
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Zemiaky umyjeme a v osolenej vode v šupke varíme 20 minút. Zlejeme, necháme vychladnúť a pozdĺžne prerežme. Zemiaky vydlabeme lyžicou a necháme približne 5 mm okraj. Vybratú zemiakovú masu popučíme vidličkou. Zeler očistíme a nakrájame na malé kocky. 10 minút ho blanšírujeme vo vriacej osolenej vode. Zlejeme a necháme odkvapkať. Maslo vymiešame do peny, vmiešame do zemiakovej masy a pridáme kocky zeleru. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a štipkou muškátového oriešku. Polovice zemiakov uložíme na plech a naplníme plnkou. Syr nastrúhame a posypeme ním zemiaky. Pečieme v predhriatej rúre, pri teplote 220 stupňov, na druhej polohe mriežky zvrchu, asi 10 minút dozlata. Podávame samotné, prípadne s bravčovými rebierkami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus