Zaprávaná sliepka

  autor   2279x

Suroviny:

1 sliepka
250 ml smotany
1 žĺtok
150 g koreňovej zeleniny (mrkva
petržlen
zeler)
1 cibuľa
2 lyžice oleja
30 g hladkej múky
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
muškátový oriešok
čierne korenie
soľ.

Postup:

Sliepku vložíme do studenej osolenej vody. Pridáme očistenú nakrájanú koreňovú zeleninu, olúpanú cibuľu a čierne korenie. Uvaríme domäkka a rozporcujeme. Na oleji opražíme hladkú múku, zalejeme časťou vychladnutého precedeného vývaru a asi 20 minút povaríme. Okoreníme mletým muškátovým orieškom, pridáme smotanu a rozšľahaný žĺtok. Nakoniec dochutíme zelenou petržlenovou vňaťou. Do pripravenej omáčky nastrúhame alebo nadrobno nasekáme uvarenú koreňovú zeleninu a vložíme porcie uvarenej sliepky.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus