Zaprávané baranie mäso

  autor   2114x

Suroviny:

600 g mladého baranieho mäsa
2 žĺtky
100 ml smotany
ocot
1 cibuľa
2 lyžice múky
kôpor
soľ.

Postup:

Baranie mäso dobre očistíme od blán a oparíme v slabo octovej vode. Potom ho poumývame v chladnej vode. Nakrájame na kocky a necháme variť v primeranom množstve vody. Pridáme trocha soli. Cibuľu nakrájame nadrobno a pridáme k mäsu. Medzitým pripravíme zmes vymiešanú z lyžice múky, 1 žĺtka, 1 lyžice octu a 100 ml smotany. Zmes dobre premiešame s vývarom, prevaríme. Keď je mäso mäkké, pridáme ešte nasekaný kôpor. Pred podávaním ešte vymiešame 1 žĺtok so smotanou a pridáme k mäsu. Podľa chuti dokyslíme.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus