Zaprávané držky

  autor   3198x

Suroviny:

600 g hovädzích držiek
150 g koreňovej zeleniny
1 cibuľa
40 g masti
40 g hladkej múky
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Držky dobre poumývame vo vode, vytrieme soľou, oškrabeme a opäť umyjeme. Dáme do chladnej vody a varíme asi 30 minút. Precedíme, zalejeme novou vodou a varíme domäkka. Keď sú držky takmer mäkké, pridáme očistenú koreňovú zeleninu (mrkva, petržlen, zeler), soľ a dovaríme. Na masti opražíme múku, zalejeme ju trochou chladného vývaru, premiešame, pridáme uvarené držky a zeleninu nakrájanú na rezance. Poprášime mletou červenou paprikou, okoreníme a varíme ešte asi 20 minút. Ochutíme petržlenovou vňaťou. Jedlo by malo byť hustejšie. Podávame s čiernym chlebom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus