Zapražná mäsová polievka

  autor   2127x

Suroviny:

300 g hovädzieho mäsa
120 g koreňovej zeleniny a cibule
50 g múky
100 g masti (polovica na mäso
druhá polovica na zápražku)
korenie podľa chuti
soľ.

Postup:

Mäso nakrájame na kocky s hranou 2 cm a osolíme. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme nakrájané mäso a dusíme domäkka. Potom zalejeme vodou, pridáme nakrájanú zeleninu opražnú na masti a dozlata sfarbenú zápražku. Polievku varíme ešte asi 25 minút a podľa chuti okoreníme.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus