Závitky so slaninou a hubami

  autor   2039x

Suroviny:

4 plátky hovädzieho mäsa po 150 g
8 tenkých plátkov prerastanej slaniny
125 g šampiňónov
5 lyžíc smotany
2 paradajky
3 cibule
4 čajové lyžičky horčice
2 lyžice kapár
4 lyžice oleja
1 lyžica maizeny
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Plátky slaniny vypražíme na suchej panvici. Mierne naklepeme plátky mäsa, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Na každý plátok položíme 2 plátky slaniny a nakrájanú cibuľu rozdelenú na kolieska a 100 g nakrájaných šampiňónov. Povrch posypeme kaparami. Mäso zvinieme do tvaru závitu a spojíme ihlicami. Závitky opečieme zo všetkých strán na rozpálenom oleji. Zvyšok cibule a na osminky nakrájané paradajky pridáme do panvice a zalejeme 500 ml horúcej vody. Prikryté dusíme asi 1 a pol hodiny. Závitky vyberieme z panvice na teplé miesto. Tekutinu (omáčku) prepasírujeme a povaríme. Pridáme zvyšok šampiňónov a spolu krátko povaríme. Smotanu rozhabarkujeme s maizenou a spojíme s omáčkou, ktorú dochutíme. Podávame s dusenou ryžou alebo cestovinami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus