Zbojnícka šunka a hutiarske brucho

  autor   2395x

Suroviny:

Bravčové stehno
bravčový bôčik bez rebier
chrupiek a kož.

Postup:

Bravčové stehno a bôčik dostatočne vyfarbíme v slanom náleve. Po vyfarbení vyberieme z nálevu, zavesíme na udiarensku palicu, necháme asi 1 až 2 hodiny odkvapkať a ešte mokré vložíme do udiarne a údime 45 až 60 minút pri teplote 60 stupňov a ešte 45 až 60 minút pri teplote 80 stupňov. Takto vyúdené mäso slúži ako polotovar na ďalšie použitie; buď ho upečieme alebo uvaríme. Po týchto úpravách sa mäso nechá vychladnúť. Bravčové mäso zo stehna podávame ako zbojnícku šunku a bravčový bôčik bez chrupiek a kož ako hutiarske brucho. Na prípravu slaného nálevu použijeme 93O ml vody a 70 g soli alebo soliacej zmesi (soľ a sanitra).

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus