Zelená fazuľka na smotane s mäsom

  autor   3633x

Suroviny:

500 g zelenej fazuľky
300 g bravčového mäsa z lopatky (alebo stehna)
250 ml kyslej smotany
1 lyžica hladkej múky
2 lyžice oleja
1 cibuľa
600 g malých zemiakov
30 g masti
mäsový vývar
ocot
1 čajová lyžička cukru
1 lyžica nasekaného kôpru
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Zelenú fazuľku očistíme, nakrájame na 2 až 3 centimetrové kúsky a v menšom množstve osolenej vody uvaríme domäkka. Z masti a múky pripravíme bledú zápražku, rozriedime ju mäsovým vývarom a povaríme. Primiešame uvarenú zelenú fazuľku, osladíme, okyslíme octom a ochutíme kyslou smotanou s nasekaným kôprom. V rozpálenom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso nakrájané na kocky a opražíme. Osolíme, okoreníme, podlejeme mäsovým vývarom a udusíme domäkka. Podávame so zemiakmi uvarenými v šupke a so zelenou fazuľkou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus