Zelené lasagne so zeleninovou plnkou

  autor   1776x

Suroviny:

100 g čerstvých šampiňónov
1 menšia konzerva zeleného hrášku
1 cuketa
4 paradajky
1 cibuľa. Paradajková omáčka: 100 g údenej slaniny
200 g varenej šunky
pol šálky bieleho vína
1 konzerva olúpaných paradajok
2 lyžice paradajkového pretlaku
2 lyžice olivového oleja
3 lyžice múky
trocha vegety
zväzok bazalky
pol čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
1 čajová lyžička cesnakovej soli. Ďalej: 200 g nastrúhaného syra Bel Paese
400 g zeleného rezancového cesta (alebo plátov Lasagne - hotový výrobok)
250 ml bešamelovej omáčky

Postup:

Cibuľu a cuketu očistíme a nakrájame na plátky. Paradajky olúpeme a nakrájame na plátky. Šampiňóny očistíme a takisto nakrájame na plátky. Hrášok necháme dobre odkvapkať. Na omáčku rozpálime olej a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú na malé kocky. Pridáme šunku nakrájanú na rezance a krátko opražíme. Primiešame paradajkový pretlak, posypeme múkou, podlejeme bielym vínom, pridáme paradajky a uvaríme omáčku. Okoreníme cesnakovou soľou, mletým čiernym korením a vegetou a primiešame nadrobno nasekanú bazalku. Potom si pripravíme bešamelovú omáčku. Pláty Lasagne varíme v slanej vode asi 5 minút a vyberieme. Do vymastenej nákypovej formy po vrstvách ukladáme paradajkovú omáčku, pláty cesta, zeleninu a bešamelovú omáčku. Posypeme nastrúhaným syrom, vložíme do rúry, ktorú sme vyhriali na 200 oC a pečieme asi 15 minút. Vyberieme a ihneď podávame. Bel Paese je lahodný smotanový syr podávaný takmer na každej talianskej mise. Pri zapekaní pizzy, nákypov a cestovín dobre nahradí mozarellu.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus