Zelené rezance so špargľou a smotanou

  autor   1062x

Suroviny:

250 g konzervovanej špargle
200 ml sladkej smotany
nastrúhaný parmezán
30 g masla
250 g zelených rezancov
1 lyžica hladkej múky
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Rezance uvaríme v osolenej vode (asi 6 až 8 minút), precedíme a necháme odkvapkať. Špargľu vyberieme z konzervy, necháme odkvapkať, špičky odrežme a spolu s byľou podusíme v roztopenom masle. Prilejeme polovicu smotany, všetko posypeme nastrúhaným parmezánom a na miernom ohni zahustíme. Vo zvyšnej smotane rozmiešame múku, pridáme soľ, korenie, podusenú špargľu a zohrejeme. Rezance upravíme na hlbšiu misu, zalejeme špargľovou zmesou, premiešame a nakoniec povrch posypeme nastrúhaným parmezánom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus