Zelené špagety s paprikou

  autor   1317x

Suroviny:

300 g hovädzieho filé
100 g prerastenej údenej slaniny
1 feferónka
1 červená paprika
1 zelená paprika
100 g čiernych a zelených olív
400 g špagiet s vňaťovou príchuťou
1 konzerva olúpaných paradajok
1 cibuľa
4 lyžice olivového oleja
šálka šťavy z pečeného mäsa
čajová lyžička mletej červenej papriky
zväzok pažítky
pol čajovej lyžičky karí korenia
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Olej rozpálime na veľkej panvici. Pridáme umyté mäso, ktoré sme nakrájali na malé kocky. Krátko ho opečieme zo všetkých strán, vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vo zvyšnom oleji rozpražíme slaninu nakrájanú na malé kocky. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, nasekanú feferónku a krátko opražíme. Papriky očistíme, nakrájame na rezance, pridáme k slanine a opražíme do sklovita. Pridáme olivy, paradajky a mäsovú šťavu a uvaríme omáčku. Osolíme, okoreníme mletou červenou paprikou, karí a mletým čiernym korením, primiešame nakrájanú pažítku, mäso a pomaly dusíme. Špagety varíme v slanej vode asi 10 až 15 minút. Vyberieme a necháme dobre odkvapkať. Uložíme na taniere, polejeme omáčkou a ihneď podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus