Zelenina na smotane

  autor   2587x

Suroviny:

1 cibuľa
1 karfiol
1 malý patizón
30g masla
2dl smotany na varenie 0.5 dl kyslej smotany
lístky tymianu
2 až 3 lyžičky hladkej múky na zahustenie
soľ
vegeta
mleté čierne korenie
zeleninový vývar
cestoviny

Postup:

Patizón očistíme a pokrájame na kúsky. Karfiol rozoberieme na menšie ružičky. Na masle speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme pokrájaný patizón s ružičkami karfiolu, osolíme, ochutíme vegetou a opečieme. Podlejeme vývarom a uvaríme domäkka. V 1 dl smotany na varenie vymiešame hladkú múku a so zvyšnou smotanou ju pridáme k uvarenej zelenine. Krátko povaríme, okoreníme, pridáme kyslú smotanu a premiešame. Cestoviny uvarené v osolenej vode scedíme, pokvapkáme olejom a zmiešame so zeleninou. Dozdobíme lístkami tymianu.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus