Zeleninové bochníčky

  autor   2243x

Suroviny:

130 g mrazených šparglí
200 g čerstvých šampiňónov
1 vajce
1 paradajka
1 menšia cibuľa
1 lyžica margarínu (masla)
pol čajovej lyžičky tymianu.

Postup:

Šampiňóny nakrájame na plátky, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a maslo. Vložíme do nekovového, stredne veľkého hrnca a prikryjeme pokrievkou. Dáme do mikrovlnej rúry a dusíme na najvyššom stupni 3 až 4 minúty, kým cibuľa nie je jemná a krehká. Pridáme paradajku a tymian. Osušené špargle vložíme do hrnca. Varíme zabalené na najvyššom stupni asi 3 minúty, kým nie je zelenina mäkká. Pripravené cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm na pomúčenej doske, nakrájame na 10 cm veľké štvorce, alebo kolieska. Na každý kúsok cesta naložíme asi 2 lyžice zeleniny, cesto preložíme, aby vznikli polmesiačiky (alebo trojuholníčky). Vidličkou pritlačíme okraje ku sebe, aby sa dobre uzavreli. Bochníčky potrieme vajcom a naukladáme na dve 25 cm dlhé formy na pizzu. Jeden plech uložíme na kovový rošt na otočný tanier, druhý na vysoký podnos na otočný tanier. Pečieme klasicky 25 až 30 minút pri teplote 190 stupňov, kým cesto nie je zlatohnedé. Zo zvyškom zopakujeme ten istý postup.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus