Zeleninové fašírky

  autor   4954x

Suroviny:

500 g miešanej zeleniny (zeler
mrkva
kaleráb
karfiol)
2 vajcia
1 cibuľa
2 žmle
20 g oleja
masť na vyprážanie
strúhanka
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme umytú nakrájanú zeleninu, osolíme, podlejeme vývarom a udusíme. Do udusenej zeleniny pridáme namočené vytlačené žmle, vajcia, soľ, mleté čierne korenie a podľa potreby zahustíme strúhankou. Na doske posypanej strúhankou sformujeme malé fašírky, ktoré vyprážame v horúcej masti. Podávame so zemiakovou kašou alebo s uvarenými zemiakmi a so šalátom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus