Zeleninové karí

  autor   2723x

Suroviny:

1 čajová lyžička masla
3 lyžice bieleho vína
70 g karfiolu
70 g zelenej fazuľky
70 g zeleru
70 g karotky
1 malá cibuľa
1 zemiak
3 lyžice mäsového vývaru
1 až 2 čajové lyžičky karí korenia
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Karfiol rozoberieme na ružičky (hlúb odstránime a použijeme do polievky). Fazuľky prepolíme. Zeler a karotku očistíme. Zeleninu umyjeme a nakrájame na malé kocky. Cibuľu olúpeme a nasekáme. Zeleninu okrem karfiolu spolu s cibuľou dáme do misky, pridáme biele víno a karí korenie a dusíme prikryté 5 minút pri výkone 600 W. Zemiaky obielime, umyjeme a nakrájame na kocky. Spolu s karfiolom primiešame k zelenine a zalejeme mäsovým vývarom. Všetko prikryjeme a varíme 6 minút pri výkone 600 W. Ochutíme soľou, čiernym korením, prípadne ešte trochou karí korenia. Primiešame maslo. Tip: Do zeleniny zamiešame 1 lyžicu pikantnej pasty čatní z manga. Mäsový vývar môžme zameniť sladkou smotanou. Zemiaky môžme nahradiť uvarenou ryžou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus