Zeleninové paštéty

  autor   2577x

Suroviny:

2 paštétky z lístkového cesta (polotovar)
1 lyžica masla
125 ml sladkej smotany
5 lyžíc bieleho vína
100 g šampiňónov
150 g špargle
100 g karfiolu (alebo brokolice)
1 šalotka
3 lyžice mäsového vývaru
1 čajová lyžička čerstvo nakrájanej trebuľky
1 čajová lyžička škrobovej múčky
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Šampiňóny očistíme, umyjeme a rozštvrtíme. Špargľu olúpeme, umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Špičky necháme vcelku. Šalotku olúpeme a nasekáme. Šampiňóny, špargľu, umytý karfiol alebo brokolicu, šalotku, trebuľku a maslo dáme do misy a posypeme soľou a čiernym korením. Pridáme mäsový vývar a zeleninu dusíme prikrytú 7 minút pri výkone 600 W. Biele víno rozmiešame so škrobovou múčkou a smotanou. Primiešame k zelenine a varíme 2 minúty pri výkone 600 W. Paštétky z lístkového cesta zohrievame 1 minútu pri výkone 600 W. Paštétky naplníme zeleninovým ragú a ihneď podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus